Hosszas kísérletezés utáni, eddigi legfinomabb változat, az amerikai nagy kedvencből.
Hozzávalók:
4 tojás
4 púpos ev liszt
3 ev cukor
4 ev holland kakaópor
10 dkg vaj
20 dkg étcsoki
csipet só
Elkészítés:
A vajat megolvasztom a csoki felével alacsony fokozaton, közben felverem a tojássárgáját cukorral. Ezután leállítom a robotgépet és óvatosan kézzel belekeverem a kakaóport és ha kicsit kihűlt, a csokis masszát is. Azért fontos, hogy ne robotgéppel keverjük a csokit hozzá, mert akkor megkeményedik, és nem lesz szép folyós. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, majd miután a lisztet és a felkockázott csokit is belekvertem a masszába, a habot is belefogatom lazán.
Légkeveréses sütőben 175 fokon 15 perc alatt készre sütöm. Akkor jó, ha a külseje szilárd, ropogós, de a belseje még kicsit folyósabb állagú. Én málnával, fagyival és házi sós karamell öntettel tálaltam.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!