Cukormenta

Cukormenta

Málnás krémtúró torta

2018. február 05. - JúliaKupcsik

Krémtúró torta, avagy a magyar cheesecke, így is hívhatnánk ezt a rendkívül egyszerű, de annál fennségesebb tortát. Még az abszolút kezdők sem tudják elrontani, mert nagyrésztg turmixolásból áll az elkészítése. A torta alján a hagymoányos linzer tészta helyett, most egy sokkal ropogósabb, és ízletesebb réteg kerül, vétek lenne kihagyni!

img_5848_1.JPG

Hozzávalók:

Tésztához:

10 dkg liszt

2 ek barna cukor

1 ek fahéj

2 ek darabolt mandula

4 dkg vaj

Krémhez:

50 dkg túró

1 doboz tejföl

1 doboz joghurt

5-6 ek cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja

4 tojás

2 csomag pudingpor 

tetejére málna

 

Elkészítés:

A tésztához összemorzsolom a vajat és a barnacukrot, lisztet, csipet sóval és a fahéjjal. Ha már mindenhova jutott vaj, belekeverem a durvára vágott mandulát és a tortaforma aljára simítom, behűtöm fél órára.

Amíg a tészta hűl, habosra keverem a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, közben összeturmixolom a többi hozzávalót és óvatosan összekeverem az egészet. Majd megszórom bőven málnával.

img_5797_1.JPG

170 fokra előmelegített sütőbe mehet is a torta, 1 óra sütésre lesz szüksége. Melegen is nagyon jó, de a leideálisabb néhány óra pihenés után.

img_5849_1.JPG

 FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat

 

A bejegyzés trackback címe:

https://suticakes.blog.hu/api/trackback/id/tr813630528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabó...Ági 2018.02.17. 08:44:00

Izletes lehet :) es konnyunek tunik az elkeszites modja, szeretnem en is kiprobalni, de a recepturabol hianyzik a zsiradek mennyisege. En megprobalom 5 gkg vajjal, hatha sikerul.

JúliaKupcsik 2018.03.26. 20:01:00

@Szabó...Ági: valóban, köszönöm, a vaj kimaradt a tésztából. 4-5 dkg ideális lehet. Örülök, hogy tetszik, remélem sikerrel zárult a sütés :)
süti beállítások módosítása