Krémtúró torta, avagy a magyar cheesecke, így is hívhatnánk ezt a rendkívül egyszerű, de annál fennségesebb tortát. Még az abszolút kezdők sem tudják elrontani, mert nagyrésztg turmixolásból áll az elkészítése. A torta alján a hagymoányos linzer tészta helyett, most egy sokkal ropogósabb, és ízletesebb réteg kerül, vétek lenne kihagyni!
Hozzávalók:
Tésztához:
10 dkg liszt
2 ek barna cukor
1 ek fahéj
2 ek darabolt mandula
4 dkg vaj
Krémhez:
50 dkg túró
1 doboz tejföl
1 doboz joghurt
5-6 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
4 tojás
2 csomag pudingpor
tetejére málna
Elkészítés:
A tésztához összemorzsolom a vajat és a barnacukrot, lisztet, csipet sóval és a fahéjjal. Ha már mindenhova jutott vaj, belekeverem a durvára vágott mandulát és a tortaforma aljára simítom, behűtöm fél órára.
Amíg a tészta hűl, habosra keverem a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, közben összeturmixolom a többi hozzávalót és óvatosan összekeverem az egészet. Majd megszórom bőven málnával.
170 fokra előmelegített sütőbe mehet is a torta, 1 óra sütésre lesz szüksége. Melegen is nagyon jó, de a leideálisabb néhány óra pihenés után.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat