Cukormenta

Cukormenta

Könnyű túrótorta

2017. december 27. - JúliaKupcsik

Igazi felüdülést jelent ez a gyümölcsös túrótorta a megszokott téli sütemények között, egy kissé visszahozza a nyár ízét, így érdemes kipróbálni, elkészíteni pedig borzasztóan egyszerű. A torta könnyedségét a krémes túró rétegek és málna összhangja, na meg a lágy piskóta adja.

 img_4490_2.JPG

Hozzávalók 25 szeletre:

8 ek liszt

5 ek cukor

1 ek víz

7 tojás

Krémhez:

1 kg túró

1 l tej

2 zacskó pudingpor

1 rúd vanília

15 dkg cukor

1 citrom héja

málna

1 üveg málna v eper lekvár

mandula a díszítéshez

 

Elkészítés:

A piskótához felverem a tojásokat a cukorral és a vízzel nagy fokozaton, majd amikor már jó habos, alacsony fokozatúra állítom a gépet és óvatosan apránként beleszitálom a lisztet. 180 fokon, előmelegített légkeverésen 35 percig sütöm. Míg sül, elkészítem a pudingot a vaníliával és a cukorral, majd kihűítöm szobahőmérsékletűre. A túrót a citromhéjjal nagyjából krémesre pépesítem és a kihűlt pudinggal összekeverem.

A tortát 3 részre vágom, az alsó réteget megkenem a lekvárral, majd jöhet a túrókrém, piskóta, megint krém, ennek tetejét telepakolom málna szemekkel, majd az utólsó piskótalappal befedem és a maradék krémet elsimítom rajta. Pirított mandulaszeletekkel díszítem a torta szélét.

 FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://suticakes.blog.hu/api/trackback/id/tr8413527347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása