Cukormenta

Cukormenta

Florentin

2017. december 31. - JúliaKupcsik

A florentin egy olasz desszertkülönlegesség, ami leginkább szeletelt mandulából vagy durvára vágott dióból és kandírozott citrushéjakból áll és étcsokoládéba mártják. Ikertestvére a moszkauer, amiben a szeletelt magvak helyett daráltat használnak, ezzel egy jóval egyneműbb masszát kapva. A kis tallérok annyira elbűvölőek, hogy ajándéknak is kitűnőek, egy átlátszó celofánba csavarva, masnival átkötve.

 

Hozzávalók:

20 dkg szeletelt mandula

7 dkg kandírozott citrom és narancshéj

5 dkg vaj

300 ml tejszín

2 ek liszt

6 ek méz

10 dkg étcsoki, minimum 70%-os

 

Elkészítés:

A tejszínt, vajat és a mézet összemelegítem, belekverem a szeletelt mandulát és a lisztet, na meg az összevágott citrom és narancshéjat. Sütőpapírral bélelt tepisre kis halmokat teszek és kör alakúra elsimítom. 180 fokon 10 perc alatt aranybarnára sütöm. Akkor jó, ha már tényleg aranyló színűek a kis mandulalapocskák. Amíg sül felolvasztom az étcsokit egy kis vízzel, alacsony fokozaton, vigyázva, hogy ne hevüljön túl, mert akkor kicsapódik a kakaóvaj és nem lesz szép egyenletes a máz. Ha kivettem a sütit, 5 percet várok, amíg kihűl és mindegyiknek megkenem a hátát az étcsokimázzal. Amint megszilárdul lehet is enni vagy csomagolni. img_4673_1.JPG

 FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat

A bejegyzés trackback címe:

https://suticakes.blog.hu/api/trackback/id/tr7113536363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása