A florentin egy olasz desszertkülönlegesség, ami leginkább szeletelt mandulából vagy durvára vágott dióból és kandírozott citrushéjakból áll és étcsokoládéba mártják. Ikertestvére a moszkauer, amiben a szeletelt magvak helyett daráltat használnak, ezzel egy jóval egyneműbb masszát kapva. A kis tallérok annyira elbűvölőek, hogy ajándéknak is kitűnőek, egy átlátszó celofánba csavarva, masnival átkötve.
Hozzávalók:
20 dkg szeletelt mandula
7 dkg kandírozott citrom és narancshéj
5 dkg vaj
300 ml tejszín
2 ek liszt
6 ek méz
10 dkg étcsoki, minimum 70%-os
Elkészítés:
A tejszínt, vajat és a mézet összemelegítem, belekverem a szeletelt mandulát és a lisztet, na meg az összevágott citrom és narancshéjat. Sütőpapírral bélelt tepisre kis halmokat teszek és kör alakúra elsimítom. 180 fokon 10 perc alatt aranybarnára sütöm. Akkor jó, ha már tényleg aranyló színűek a kis mandulalapocskák. Amíg sül felolvasztom az étcsokit egy kis vízzel, alacsony fokozaton, vigyázva, hogy ne hevüljön túl, mert akkor kicsapódik a kakaóvaj és nem lesz szép egyenletes a máz. Ha kivettem a sütit, 5 percet várok, amíg kihűl és mindegyiknek megkenem a hátát az étcsokimázzal. Amint megszilárdul lehet is enni vagy csomagolni.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat