Cukormenta

Cukormenta

Puha kakaós csiga meggyel

2018. január 30. - JúliaKupcsik

 Egy finom keltészta illatánál nincs is semmi ami jobban visszaadja a gyermekkor hangulatát. De ne higgyük, hogy csak a nagymamák kiváltsága a kakaós csiga, (bár senki nem vitatja el ebben a számban szerzett érdemeiket) de bárki megpróbálkozhat egy ropogós, forró kakaós csigával.
A receptem egy klasszikus tölteléket mutat be, de bátran csinálhatjuk dióval, fahéjjal vagy akár mákkal is.

img_5440.JPG

Hozzávalók:

Tésztához:

3 dl tej

60 dkg liszt

25 g élesztő

egy nagy csipet só

2 ek cukor

10 dkg vaj

1 tojás

Töltelékhez:

10 dkg vaj

holland kakaópor és cukor ízlés szerinti keveréke

meggy

 

Elkészítés:

A tésztához az élesztőt felfuttatom langyos tejben, amihez hozzáadom a cukrot. Közben a lisztet és a sót beleteszem a konyhai robotgép keverő táljába és a felfutott élesztős tejet meg a tojáést hozzáadom. Közepesen lassú fokozaton 5-6 percig dagasztom, addig megolvasztom a vajat, és azzal további 10 perc alatt kidolgozom a tésztát. Ha nem lenne elég lágy, még langyos tejet öntök hozzá. Majd konyharuhával letakarva 40 perc alatt duplájára kelesztem. Ha szépen megkelt kinyújtom 3 mm vastagra és megkenem olvasztott vajjal, meghintem a kakaós-cukros keverékkel, magozott meggyel megszórom a plusz íz végett.

img_5414.JPG

img_5421.JPG

Az egészet feltekerem és újnyi vastag szeleteket a tepsire helyezem. 175 fokon, szigorúan nem légkeveréses fokozaton 25 perc alatt készre sütöm.

img_5423.JPG

img_5426.JPGimg_5437.JPG

 FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat

 

A bejegyzés trackback címe:

https://suticakes.blog.hu/api/trackback/id/tr5613614275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása