Könnyű, egyszerű, légies és lehetetlen elhibázni. Lágy piskóta és a túrókrém na meg a fanyar málna és szeder teszik pompássá ezt a desszertet, amit télen fagyasztott gyümikkel is bátran el lehet készíteni.
Hozzávalók:
5 ek liszt
3 ek cukor
5 tojás
1 ek víz
Krémhez:
45 dkg túró
2 tojássárgája
10 dkg cukor
kis tejföl
1 citrom héja
1 csomag vaníliás cukor
málna, szeder
Elkészítés:
A tésztához felverem a tojásokat asztali robotgéppel, hozzáadom a curot és a vizet, majd ha már jó habos, visszaveszem a fokozatot a legkisebbre és egyesével belekanalazom a lisztet. Beleöntöm kerek kerámia sütőformába.
A krémhez szintén felverem a tojássárgákat a cukrokkal és a citromhéjjal, majd hozzákeverem a túrót is és egy kis tejfölt, hogy krémes legyen.
A piskótára halmozom helyenként, mintha festenék, aztán megszórom a gyülölcsökkel össze-vissza, csak kreatívan.
180 fokos sütőben 25-30 perc elég neki.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat