Cukormenta

Cukormenta

Túrókrémes piskóta bogyós gyümölcsökkel

2017. november 21. - JúliaKupcsik

Könnyű, egyszerű, légies és lehetetlen elhibázni. Lágy piskóta és a túrókrém na meg a fanyar málna és szeder teszik pompássá ezt a desszertet, amit télen fagyasztott gyümikkel is bátran el lehet készíteni.

img_3280.JPG

Hozzávalók:

5 ek liszt

3 ek cukor

5 tojás

1 ek víz

Krémhez:

45 dkg túró

2 tojássárgája

10 dkg cukor

kis tejföl

1 citrom héja

1 csomag vaníliás cukor

málna, szeder

 

Elkészítés:

A tésztához felverem a tojásokat asztali robotgéppel, hozzáadom a curot és a vizet, majd ha már jó habos, visszaveszem a fokozatot a legkisebbre és egyesével belekanalazom a lisztet. Beleöntöm kerek kerámia sütőformába.

A krémhez szintén felverem a tojássárgákat a cukrokkal és a citromhéjjal, majd hozzákeverem a túrót is és egy kis tejfölt, hogy krémes legyen. 

A piskótára halmozom helyenként, mintha festenék, aztán megszórom a gyülölcsökkel össze-vissza, csak kreatívan.

180 fokos sütőben 25-30 perc elég neki.

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat

A bejegyzés trackback címe:

https://suticakes.blog.hu/api/trackback/id/tr9613345399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása