Cukormenta

Cukormenta

Citrusos túrókrémmel töltött palacsinta narancssziruppal

2018. március 02. - JúliaKupcsik

Akár reggelinek, akár desszertnek vagy főételnek egy finom leves után is kiváló ez a recept. A túró olyan jolly joker amit mindenki szeret, és a fanyar narancsos-citromos ízvilág nagyon jól kiegészíti ennek krémességét. Bátran ajánlom kezdőkenk is, hiszen egy palacsintát bárki el tud készíteni! ;)

img_6785_1.JPG

Hozzávalók:

Tésztához:

2 tojás

nagy csipet só

5 dl tej

3 dl szóda

annyi liszt, hogy kellően hig tésztát kapjunk

olívaolaj a sütéshez

Töltelékhez:

50 dkg túró

6 ek porcukor

1 citrom reszelt héja

1 narancs leve és héja

0,5 doboz tejföl

1 csomag vaníliás cukor

Sziruphoz:

2 narancs leve és egy héja

30 ml narancsilkőr

7 dkg vaj

4 ek cukor

2 rúd fahéj

néhány szegfűszeg

 

A palacsinta tésztából 10-12 nagy palát sütök. A krémhez az összes hozzávalót összekeverem.

A sziruphoz felteszem  a tűzhelyre a vajat, narancslevet és héját a cukorral és a fűszerekkel, és hagyom, amíg sűrű szirup nem lesz belőle. Kivajazok egy jénai tűzálló tálat és a palscsintákat megtöltöm a krémmel, háromba hajtom majd lelocsolom a szirup felével, a másik felét félreteszem. 180 fokos sütőben 10 perc alatt összesütöm. A maradék sziruppal tálalás elött nyakon öntöm.

img_6782_1.JPG

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://suticakes.blog.hu/api/trackback/id/tr613710178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása