Akár reggelinek, akár desszertnek vagy főételnek egy finom leves után is kiváló ez a recept. A túró olyan jolly joker amit mindenki szeret, és a fanyar narancsos-citromos ízvilág nagyon jól kiegészíti ennek krémességét. Bátran ajánlom kezdőkenk is, hiszen egy palacsintát bárki el tud készíteni! ;)
Hozzávalók:
Tésztához:
2 tojás
nagy csipet só
5 dl tej
3 dl szóda
annyi liszt, hogy kellően hig tésztát kapjunk
olívaolaj a sütéshez
Töltelékhez:
50 dkg túró
6 ek porcukor
1 citrom reszelt héja
1 narancs leve és héja
0,5 doboz tejföl
1 csomag vaníliás cukor
Sziruphoz:
2 narancs leve és egy héja
30 ml narancsilkőr
7 dkg vaj
4 ek cukor
2 rúd fahéj
néhány szegfűszeg
A palacsinta tésztából 10-12 nagy palát sütök. A krémhez az összes hozzávalót összekeverem.
A sziruphoz felteszem a tűzhelyre a vajat, narancslevet és héját a cukorral és a fűszerekkel, és hagyom, amíg sűrű szirup nem lesz belőle. Kivajazok egy jénai tűzálló tálat és a palscsintákat megtöltöm a krémmel, háromba hajtom majd lelocsolom a szirup felével, a másik felét félreteszem. 180 fokos sütőben 10 perc alatt összesütöm. A maradék sziruppal tálalás elött nyakon öntöm.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat