Cukormenta

Cukormenta

Madártej

2017. december 31. - JúliaKupcsik

Azt hiszem, senkinek sem kell bemutatnom a madártejet, ami könnyedssége miatt igazán találó nevet kapott magyarul. Angolul egyébként a floating island-azaz úszó szigetek-nevet kapta a francia eredetű édesség. Könnyedsége mellett egy másik jó tulajdonsága, hogy nagyon hamar elkészíthető.

img_4674_1.JPG

 

Hozzávalók:

1l tej

20 dkg cukor

5 tojás

1 vaníiliarúd

2 ek keményítő

 

Elkészítés:

A tejet a vaníiliarúd kikapargatott magjaival és a rúddal felforralom. 

A tojásfehérjét kemény habbá verem a maradék cukorral, galuskákat szaggatok és a tejben 5 perc alatt megfőzöm. Ezeket a habfelhőket félretszem egy tányérra. Közben a tojássárgákat 15 dkg cukorral és a keményítővel szép világosra keverem. Ha kifehéredett, lassan hozzácsurgatom a tejet és az egész krémet visszateszem a tűzhelyre, alacsony fokozatra és állandó kevergetés mellett besűrítem. A legfinomabb hidegen tálalva.

 FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat

 

A bejegyzés trackback címe:

https://suticakes.blog.hu/api/trackback/id/tr3713536573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása