Azt hiszem, senkinek sem kell bemutatnom a madártejet, ami könnyedssége miatt igazán találó nevet kapott magyarul. Angolul egyébként a floating island-azaz úszó szigetek-nevet kapta a francia eredetű édesség. Könnyedsége mellett egy másik jó tulajdonsága, hogy nagyon hamar elkészíthető.
Hozzávalók:
1l tej
20 dkg cukor
5 tojás
1 vaníiliarúd
2 ek keményítő
Elkészítés:
A tejet a vaníiliarúd kikapargatott magjaival és a rúddal felforralom.
A tojásfehérjét kemény habbá verem a maradék cukorral, galuskákat szaggatok és a tejben 5 perc alatt megfőzöm. Ezeket a habfelhőket félretszem egy tányérra. Közben a tojássárgákat 15 dkg cukorral és a keményítővel szép világosra keverem. Ha kifehéredett, lassan hozzácsurgatom a tejet és az egész krémet visszateszem a tűzhelyre, alacsony fokozatra és állandó kevergetés mellett besűrítem. A legfinomabb hidegen tálalva.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat