Cukormenta

Cukormenta

Brownie

2017. október 29. - JúliaKupcsik

Hosszas kísérletezés utáni, eddigi legfinomabb változat, az amerikai nagy kedvencből.

img_3281_1.JPG

 

Hozzávalók:

4 tojás

4 púpos ev liszt

3 ev cukor

4 ev holland kakaópor

10 dkg vaj

20 dkg étcsoki

csipet só

 

Elkészítés:

A vajat megolvasztom a csoki felével alacsony fokozaton, közben felverem a tojássárgáját cukorral. Ezután leállítom a robotgépet és óvatosan kézzel belekeverem a kakaóport és ha kicsit kihűlt, a csokis masszát is. Azért fontos, hogy ne robotgéppel keverjük a csokit hozzá, mert akkor megkeményedik, és nem lesz szép folyós. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, majd miután a lisztet és a felkockázott csokit is belekvertem a masszába, a habot is belefogatom lazán.

Légkeveréses sütőben 175 fokon 15 perc alatt készre sütöm. Akkor jó, ha a külseje szilárd, ropogós, de a belseje még kicsit folyósabb állagú. Én málnával, fagyival és házi sós karamell öntettel tálaltam.

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

A bejegyzés trackback címe:

https://suticakes.blog.hu/api/trackback/id/tr9613113926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása