Cukormenta

Cukormenta

Gesztenyés és csokoládés tekercs

2018. március 05. - JúliaKupcsik

Abszolút az a süti, ami nagyon gyorsan elkészül és semmilyen komolyabb sütési képességeket nem igényel. A csokoládé-meggy-gesztenye pedig egy nagyon ütős téli kombináció lehet.

img_6871.jpeg

Hozzávalók:

6 ek liszt

3 ek cukor

1 ek víz

5 tojás

2 ek holland kakaópor

Krémhez:

1 gesztenye massza

10 dkg vaj

2-3 ek porcukor

1 dl rum

meggy

Tetejére:

1 csomag pudingpor

2 ek holland kakaópor

3 ek cukor

0,5 l tej

Elkészítés:

Először meggyet és a gesztenye masszát kiveszem a fagyasztóból, hogy kellően puhák legyenek, amikoe rájuk kerül a sor.

A tészta hozzávalóiból piskótát sütök. A tojást habosra verem cukorral és vizzel, majd nagyon alacsony fokozaton belekeverem a lisztet, végül utolsó hozzávalóként a kakaóport. Ezt azért csak a végén, mert különben összeesne a tojáshab tőle. Amint óvatosan elkevertem, kész is a tészta. Sütőpapírral bélelt tepsire simítom és 180 fokon 15 perc alatt készre sütöm.

A krémhez kikeverem a vajat, gesztenyével, rummal és cukorral, és a már kihűlt tésztára kenem, meggyel megszórom.

A pudingot megfőzöm és szépen a tekercsre öntöm. Meggy szemekkel díszítem.

img_6857.jpeg

 

 

 FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat

 

A bejegyzés trackback címe:

https://suticakes.blog.hu/api/trackback/id/tr7513718086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása