Cukormenta

Cukormenta

Zserbó a klasszik

2017. október 28. - JúliaKupcsik

Az újhullámos sütemények után, a hagyományos receptek sorába érkezik egy örök klasszikus, a zserbó. Nem lehet nem szeretni, én sok baracklekvárral és még több dióval szeretem, tehát így készült, a citromhéj csak hab volt a zserbón. Egyszerűbb és gyorsabb, mint gondolnád, vágj bele!

 img_3505_1.JPG

Hozzávalók:

50 dkg liszt

25 dkg vaj

1 tejföl

csipet só

1 tojás

2 citrom reszelt héja

2 üveg baracklekvár, csakis házi

30 dkg darált dió

4-5 ev porcukor

Tetejére:

1,5 tábla 70%-os étcsoki

3 dkg vaj

 

A vajas tésztához konyhai robotgép dagasztó spiráljával összekevertem a tészta összes hozzávalóját, tehát mindent a felsoroltakból, kivéve a baracklekvárt, diót, cukrot és egy citrom héját. Ha összeáll, 4 részre szedem és elkezdem egyesével kinyújtani a  meglisztezett munkalapon. Az első tésztát a négyszögletes tálba teszem és megkenem lekvárral majd ráhintem a cukros, citromhéjas diót. Ezt az algoritmust addig ismétlem míg el nem fogynak a lapok. A tetejét megszúrkálom villával és 175 fokon 40 perc alatt aranybarnára sütöm.

Ha kihűlt, a megolvasztott csokikrémet szépen a tetejére simítom.

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://suticakes.blog.hu/api/trackback/id/tr2413112732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása