Az újhullámos sütemények után, a hagyományos receptek sorába érkezik egy örök klasszikus, a zserbó. Nem lehet nem szeretni, én sok baracklekvárral és még több dióval szeretem, tehát így készült, a citromhéj csak hab volt a zserbón. Egyszerűbb és gyorsabb, mint gondolnád, vágj bele!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
1 tejföl
csipet só
1 tojás
2 citrom reszelt héja
2 üveg baracklekvár, csakis házi
30 dkg darált dió
4-5 ev porcukor
Tetejére:
1,5 tábla 70%-os étcsoki
3 dkg vaj
A vajas tésztához konyhai robotgép dagasztó spiráljával összekevertem a tészta összes hozzávalóját, tehát mindent a felsoroltakból, kivéve a baracklekvárt, diót, cukrot és egy citrom héját. Ha összeáll, 4 részre szedem és elkezdem egyesével kinyújtani a meglisztezett munkalapon. Az első tésztát a négyszögletes tálba teszem és megkenem lekvárral majd ráhintem a cukros, citromhéjas diót. Ezt az algoritmust addig ismétlem míg el nem fogynak a lapok. A tetejét megszúrkálom villával és 175 fokon 40 perc alatt aranybarnára sütöm.
Ha kihűlt, a megolvasztott csokikrémet szépen a tetejére simítom.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!