Diós brownie alapú, nagyon csokis krémes, málnával kirakott sütemény, ugye milyen jól hangzik? A tart szó egyfajta pitét jelent, aminek a tetejét gyümölcsök díszítik, tésztája általában linzer vagy kekszes, de én egy puha és fudgy brownie alapot képzeltem el hozzá, hiszen ezt mindenki szereti.
Hozzávalók:
Tészta:
- 3 ek liszt
- 15 dkg étcsoki
- 15 dkg vaj
- 2 ek kakaópor
- 2 ek cukor
- 7 dkg darabolt dió
- csipet só
Krém:
- 5 dl tej
- 3 ek kukoricakeményítő
- 3 ek cukor
- 5 dkg étcsoki
- 3 ek kakaópor
- tetejére friss málna
Elkészítés:
A brownie alaphoz megolvasztom a vajat, ha kicsit kihűlt hozzáadok 10dkg csokit és egy csipet sót. Közben habosra keverem a tojássárgáját a cukorral és a kakaóporral, majd óvatosan kézzel hozzákeverem a kihűlt csokis vajat. A diót apróra vágom és a liszttel együtt hozzáadom a masszához. A maradék csokit felapítom és ezt is a masszába keverem, a tojásfehérjét lágy habbá verem és utoljára belesimítom a keverékbe. Kivajazott és kilisztezett kb. 23 cm átmérőjű kör alakú tortaformába simítom és 180 fokon 7-8 perc alatt megsütöm.
A kukoricakeményítőt összekeverem a kakaóporral és kikeverem a hideg tejjel és a cukorral. Majd sűrű krémet főzök belőle és hozzáadom az étcsokit majd teljesen kihűtöm. A vajat habosra keverem cukorral majd a kihűlt krémhez adom.
A kihűlt tésztára simítom a krémet és kidíszítem a málnákkal, porcukorfelhővel beborítom.