A tiramisu nem csak Olaszországban kedvelt sütemény, hanem egyszerűsége és fenségessége miatt szinte bárhol megtalálható. Így van ez hazánkkal is, ámde nem nehéz az embernek elvenni a kedvét a bolti, cukrászdai illetve egyéb helyről származó tiramisu-hamisítványokkal. Ami az én kapcsolatomat illeti az imént említett süteménnyel, én sokáig a közepes változataihoz voltam szokva, sokáig nem kedvem annyira, hogy el is készítsem. Ámde múlt félévemet Olaszországban töltöttem Erasmuson, és nem volt mit tenni, illett utánajárni az olasz csodának. Tehát most egy eredeti olasz recept következik, ami miatt én megszerettem a tiramisut, és velem együtt a családom is. A pont az i-n a gesztenyés krém hozzáadása lesz. :)
Hozzávalók:
egy csomag babapiskóta
4 dl lefőzött és kihűtött feketekávé
2 dl marsala likőr
1 kg mascarpone
2 gesztenyemassza
15-20 dkg cukor
4 tojás
tetejére kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat robotgéppeé habosra keverem a cukorral, majd a kézzel kikevert mascarpone felét óvatosan beleforgatom. Közben a gesztenyemasszákat és fél dl rumot meg a mascarpone másik felét összekeverem a robotgéppel. A likőrt és a kávét összekeverem és egy téglalap alakú tál aljára elkezdem rétegezni: kezdem a kávés-likőrös piskótákkal, majd a sárgakrém és a gesztenye, és ezt mégegyszer megismétlem. A tetejét holland kakaóporral meghintem és legalább 5 órára behűtöm. Ha a sima alapreceptet szeretnéd megcsinálni, csak hagyd kia gesztenyét és végy feleannyi mascarponét.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!