Cukormenta

Cukormenta

Berry-apple crumble

2018. március 26. - JúliaKupcsik

Az a legnagyszerűbb ebben az édességben, hogy nem számít milyen idő van, mindig a nyarat juttatja eszembe. Friss és üde íze nagyon jó kompozíciót alkot a roppanós morzsával (az angol crumble szó jelentése annytúit tesz: szétroppan, morzsolódik). Az élvezeteket a mellé tálalt vanília sodóval lehet még fokozni.

 

Hozzávalók:

25 dkg málna-eper-áfonya-szeder-ribizli vegyesen vagy tetszés szerint

2 nagy alma

fél citrom leve

3 ek barnacukor

Morzsához:

5 ek liszt

1 ek fahéj

2 ek barnacukor

5 dkg vaj

5 dkg szeletelt mandula

2 ek zabpehely

 

Elkészítés:

Az almát felkockázom és a többi  gyümölccsel egy kör alakú formába teszem,img_6874.jpeg

citromlével, cukorral összeforgatom, majd elkezdem készíteni a morzsát. A szobahőmérsékletű vajat összedolgozom a többi hozzávalóval, míg morzsszerű állagot nem kapok, és ráhintem a gyümölcsökre. 180 fokon aranybarnára sütöm.

A vaníliasodó nálam itt egy egyszerű puding volt, plusz vaníliáscukorral felturbózva.

 img_6923.jpeg

 FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat

 

A bejegyzés trackback címe:

https://suticakes.blog.hu/api/trackback/id/tr4813781846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása