Cukormenta

Cukormenta

Házi granola

2018. január 23. - JúliaKupcsik

Régóta szerettem volna kipróbálni házilag is a műzlik királyát, a granolát. Alapját a zabpehely képezim melyet rengeteg magféle és szárított gyümölcs egészít ki. Ezáltal nem csak rettentő ízletes és változatos a sok-sok csonthéjastól és gyümölcstől, hanem nagyon egészséges is mindezekben található vitaminoktól és nagyon jó alternatíváját képezheti a boltokban található felesleges cukrokkal telített műzliknek.

Hozzávalók:

25 dkg zabpehely 

1 csipet só

1 ek fahéj

4 ek méz

10 dkg kókuszreszelék

3 ek olívaolaj

10 dkg mandula

5 dkg mogyoró

5 dkg dió

aszalt alma, aszalt füge és aszalt meggy

 

Elkészítés:

A mézet az olajjal felmelegítem, közben összekeverem a zabpelyhet, a durvára vágott mandulával, dióval és mogyoróval, fahéjjal, kicsit megsózom és a ragacsos keveréket ráöntöm, majd összeforgatom vele.

img_5099.JPG

170 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütöm, közben 5 percenként átforgatom, nehogy megégjenek a zabpehely darabok.

img_5109.JPG

Ha kisült, megvárom, míg kihűl és apróravágott szárított gyümölcsökkel összeforgatom. Ha szeretitek mazsolát is adhattok hozzá a sütés után, illetve bármilyen aszalt gyümölccsel feldobhatjátok. Joghurtba keverve vagy tejjel fogyasztva is kitűnő.

img_5105.JPG

img_5382.JPG

 FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat

A bejegyzés trackback címe:

https://suticakes.blog.hu/api/trackback/id/tr5313597501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása