Régóta szerettem volna kipróbálni házilag is a műzlik királyát, a granolát. Alapját a zabpehely képezim melyet rengeteg magféle és szárított gyümölcs egészít ki. Ezáltal nem csak rettentő ízletes és változatos a sok-sok csonthéjastól és gyümölcstől, hanem nagyon egészséges is mindezekben található vitaminoktól és nagyon jó alternatíváját képezheti a boltokban található felesleges cukrokkal telített műzliknek.
Hozzávalók:
25 dkg zabpehely
1 csipet só
1 ek fahéj
4 ek méz
10 dkg kókuszreszelék
3 ek olívaolaj
10 dkg mandula
5 dkg mogyoró
5 dkg dió
aszalt alma, aszalt füge és aszalt meggy
Elkészítés:
A mézet az olajjal felmelegítem, közben összekeverem a zabpelyhet, a durvára vágott mandulával, dióval és mogyoróval, fahéjjal, kicsit megsózom és a ragacsos keveréket ráöntöm, majd összeforgatom vele.
170 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütöm, közben 5 percenként átforgatom, nehogy megégjenek a zabpehely darabok.
Ha kisült, megvárom, míg kihűl és apróravágott szárított gyümölcsökkel összeforgatom. Ha szeretitek mazsolát is adhattok hozzá a sütés után, illetve bármilyen aszalt gyümölccsel feldobhatjátok. Joghurtba keverve vagy tejjel fogyasztva is kitűnő.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat