Házi baracklekvárral, tetején ropogós dióval a kertből, omlós tésztával, mi kell még...
Hozzávalók:
40 dkg liszt nálam fehér és egy kis teljeskiörlésű
5 dkg porcukor
17 dkg vaj
1 tejföl
2 tojás sárgája
citromhéj
csipet só
darabokra vágott dió
sok-sok sárgabaracklekvár
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összemorzsolom, és fél órára hűtőbe teszem. Ha letelt, 3-4 mm vastagra kinyújtom, lyukas és teli linzer szaggatóval kiszúrom, a tetejét a tojásfehérjével megkenem és megszórom dióval. A 175 fokra előmelegített sütőben 7-9 perc alatt aranybarnára sütöm őket. Miután kihűlt, kettőt-kettőt összeragasztok a finom, baracklekvárral, csak házival működik. ;)
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!