Cukormenta

Cukormenta

Hagyományos linzer

2017. november 21. - JúliaKupcsik

img_3732_1.JPG

Házi baracklekvárral, tetején ropogós dióval a kertből, omlós tésztával, mi kell még...

Hozzávalók:

40 dkg liszt nálam fehér és egy kis teljeskiörlésű

5 dkg porcukor

17 dkg vaj

1 tejföl

2 tojás sárgája

citromhéj

csipet só

darabokra vágott dió

sok-sok sárgabaracklekvár

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összemorzsolom, és fél órára hűtőbe teszem. Ha letelt, 3-4 mm vastagra kinyújtom, lyukas és teli linzer szaggatóval kiszúrom, a tetejét a tojásfehérjével megkenem és megszórom dióval. A 175 fokra előmelegített sütőben 7-9 perc alatt aranybarnára sütöm őket. Miután kihűlt, kettőt-kettőt összeragasztok a finom, baracklekvárral, csak házival működik. ;) 

 FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

A bejegyzés trackback címe:

https://suticakes.blog.hu/api/trackback/id/tr9813345277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása