Gesztenyés csokoládés pite meggyel
Ez a recept egy balatonfüredi cukrászdázás után alakult ki a fejemben. Mégpedig a krémek megegyeznek, de én egy másfajta tésztát képzeltem el hozzá, és persze sok-sok gyümölccsel feltúrbóztam. Mikor megsütöttem a névnapomra, azonnal felkerült a képzeletbebeli lista élére. Azóta is bármikor megenném, meg a család is.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
10 dkg durvára tört dió
20 dkg vaj
1 doboz tejföl
csipet só
1 tojássárga
2 gesztenyemassza
5 dkg porcukor
rum amennyi jól esik
1 tábla étcsoki
3 ev kakaópor
tej
meggy
mandulaforgács a díszítéshez
Elkészítés:
A tésztához a lisztet összemorzsolom 10 dkg vajjal és a tejföllel, tojássárgájával, sóval és ha nem áll össze teszek még hozzá egy kis tejet. Végül a diót is hozzákeverem. Fél órát pihentetem hűtőszekrényben.
Közeben elkészítem a krémet. A már felengedett gesztenyemasszát kikeverem a vajjal és cukorral, meg a rummal. Ezt is lehűtöm.
A tésztát 180 fokon 15 perc alatt készre sütöm egy kör alakú pite formában.
A csokikrémhez a csokit, kakóport és kis tejet elkeverem majd összemelegítem, végül kihűtöm a z összeállításig.
Ha minden kihűlt, a tésztára kenem a gesztenyekrémet, majd a csokikrémet és megszórom meggyel, illetve mandulával. Ha van még idő, tálalás előtt beteszem a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.