Tejberízs torta
Egy újabb klasszikus torta formába öltve. Ellenállhatatlan, minden korosztálynak, minden alkalomra.
Hozzávalók:
Tészta:
5 tojás
6 ev liszt
1 ev víz
3 ev cukot
Krém:
0,5 liter tej
rízs
5 ev cukor
1 zacskó pudingpor
1 vaníliarúd
tetejére gyümölcsök
A piskótát elkészítem. A tojásokat nagy fokozaton kikeverem a vízzel és cukorral, majd ha jó habos, leveszem a alegalacsonyabb fokozatra és óvatosan hozzáadom a lisztet. Kivajazott és kilisztezett formába teszem, 20 perc alatt 175 fokon készre sütöm.
A krémhez egy normális tejberízst főzök a tej és a kerekszemű (ez fontos) rízs segítségével, ebbe a vaníiliarudat is beleteszem, természetesen kikapargatom előtte a magokat és az is belekerül. Főzök még egy pudingot is, és a kész tejberízst beleforgatom. Kellően hidegre kihűtöm. Ha minden kihűlt, összállítom a tortát. A piskótát megkenem a krémmel és gyümölcsökkel díszítem, illetve rózsával. Extrának eperlekvárral is megkenheted a piskótát a krém előtt, úgy még finomabb. :)