Cukormenta

Cukormenta

Tejberízs torta

2017. október 13. - JúliaKupcsik

Tejberízs torta

img_2626.JPG

Egy újabb klasszikus torta formába öltve. Ellenállhatatlan, minden korosztálynak, minden alkalomra.

Hozzávalók:

Tészta:

5 tojás

6 ev liszt

1 ev víz

3 ev cukot

Krém:

0,5 liter tej

rízs

5 ev cukor

1 zacskó pudingpor

1 vaníliarúd

tetejére gyümölcsök

 

A piskótát elkészítem. A tojásokat nagy fokozaton kikeverem a vízzel és cukorral, majd ha jó habos, leveszem a alegalacsonyabb fokozatra és óvatosan hozzáadom a lisztet. Kivajazott és kilisztezett formába teszem, 20 perc alatt 175 fokon készre sütöm.

A krémhez egy normális tejberízst főzök a tej és a kerekszemű (ez fontos) rízs segítségével, ebbe a vaníiliarudat is beleteszem, természetesen kikapargatom előtte a magokat és az is belekerül. Főzök még egy pudingot is, és a kész tejberízst beleforgatom. Kellően hidegre kihűtöm. Ha minden kihűlt, összállítom a tortát. A piskótát megkenem a krémmel és gyümölcsökkel díszítem, illetve rózsával. Extrának eperlekvárral is megkenheted a piskótát a krém előtt, úgy még finomabb. :)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://suticakes.blog.hu/api/trackback/id/tr612967293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása