Ma vendégek jöttek hozzánk és azon tanakodtam, hogy milyen almás sütemény létezik, amit még nem próbáltam ki. Felnyitottam a nagy gyümölcsös süteményes könyvem, és találtam egy nagyon finom holland almás süteményt, amit kisit karácsonyosítva meg is sütöttem.
Hozzávalók:
4 tojás
1 ev víz
3 ev cukor
1 ev fahéj
5 ev liszt
5 dkg vaj
Tetejére:
2 savanyú alma
baracklekvár
karácsonyi sütimorzsa
méz
kis fahéj
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat cukorral fabosra keverem, majd hozzáadom a fahéjat, alacsony fokozatra kapcsolom és a kihűtött olvasztott vajat és a lisztet hozzákeverem.
Kapcsos tortaformába teszem, és a felszeletelt almaszeleteket elhelyezem rajta a külső körben, középre pedig a fahéjas, mézes sütimorzsát halmozom.
175 fokon 25-30 perc alatt aranybarnára sütöm, szépen baracklekvárral lekenem, úgy, hogy az almákat ne fedje be teljesen. Vanília sodóval tálalva még különlgesebb desszert.